Sunday, June 29, 2014

ANAK SAKIT

Ingat lagi pengalaman beberapa bulan lepas.
Adam sakit. Pastu suami plak pi umrah. 
Jam plak dah melepasi detik 12 malam.
Adam dah nangis tahap kaw-kaw
Aku plak kata dalam hati, bertabahlah wahai hati.
Cuba tuk bertenang, setenang yang mungkin.

Mujur abang ipar ada, dia tolong hantar ke hospital.
Maka bergegaslah aku ke hospital.
Rasanya, aku masa tu tak rupa aku dah hahahahaha
Tudung dah senget-benget arah jam pukul 3.

Iyalah, tak kan anak dah meraung-meraung
Ko masih lagi nak menjelitakan diri
Nak pakai bedak, gincu bagai
Esok-esok jelah Kinah ko melawa..

So, walau apa pun yang berlaku
Sebagai mak-mak tahap newbie
Kita bertenangalah dengan apa jua cabaran......ceewahhhhh
Pasti akan manis jua akhirnya.






4 comments:

ewanthology said...

harap2 dah sihat la ye budak kecik comel tu

Cik Asma BLuppy said...

semoga cepat sihat ye! comel die.

Tukang Karut said...

kalau sorang2 memang kelam kabut sikit kan...

teh ramuan said...

penyokong argentina ni

cepat sembuh tau
nanti nak layan world cup lagi