Wednesday, March 7, 2012

OSMAN, ULAT BULU & ULAT TAK BERAPA NAK BULU



"malasnya"
kata Osman debab.
Ulat bulu yang kebetulan lalu kat sebelah Osman rasa dan kata...

"eee budak ni, kecik besar kecik besar je aku tengok ko"

ulat yang tak berapa nak bulu menyampuk..

"kenapa?'

"Osman debab ni, semua benda dia nak malaskan"

"lantak dialah"

"tapi dia bukan spesis ulat, ulat dalam batu pun boleh hidup"

"so????"

"so..lu pikirlah sendiri"

ulat bulu tak ada mood. Dia on Samsung Galaxy Tab dan update status kat facebook
"AKU BENGANG DENGAN SEORANG MAMAT NI..."

moral: jangan suka bermalas-malas
       JANGAN segala-segalanya nak tulis
       kat FB

p/s: cerita hanya rekaan semata-mata, tak ada kena megena dengan sesiapa.

5 comments:

kakngah said...

part jgn semua nk tulis kt FB mmg patut dititikberatkan.
terlajak taip status, secepat kilat org print scrn....

syafiqakarim said...

hahaha mana nak LIKE ni.
tu lah.keja asek mengeluh mengepost fb.ish..

zati embong said...

kdg2 jat rasa certain org cam nk show off plak kat fb ni.

Gen2Merah said...

haha.. tu lah pasal... hal remeh temeh or apa saja yang tak puas hati terus post kat FB.... huh

Tukang Karut said...

ni yang malas gak ni...