Tuesday, January 24, 2012

NAMA SAYA BULAN!

bulan?
Ya, bulan
aku mahu bercerita
tentang bulan
ceeewah
macam nak karang novel pulak
bila sebut tentang bulan,
apa yang terlintas di fikiran kalian?
apa tindakan kalian
pandang ke langit cari di mana bulan?
atau
pandang ke dinding tengok kalender, dah berapa haribulan?
atau 
cari pungguk tanya kat pungguk apa itu bulan?
atau 
cari calculator kira belanjawan

bulan ini bulan Januari
yang keja government dah dapat gaji
yang tak gomen belum lagi gaji
ada yang dapat duit kutu
ada yang "mati kutu"
bulan berganti bulan
bulan berganti bulan
tak sedar-sedar eh! dah nak raya dah kita hehehehehehe


p/s: ustaz Hazim kata nama aku Bulan  :)

10 comments:

ainnoraini said...

Gaji dh dpt tapi cepat jer susutnya... Ala ngkah bahagianya semua wang gaji tu milik kite semuanya...

Nong Andy said...

takde gambar bulan? heee..

Aku belum gaji..
tapi kan bulan ni januari..
banyak angpau di beri..
hatiku riang tak terperi :)

*nak pinjam camera kamu :)

KaK LimAh Si SupiR said...

bile bace bulan trus tgk lua tgkp td tgk ad nmpk bulan k x dr bilik ni :P

Eyeme said...

ni pun tgh tengok haribulan bila result kuar utk cari keje bula depan supaya dapt gaji tiap2 bula mcm org lain :D

Tukang Karut said...

gaji? dah masuk ke? owh... lupa... dah habis rupanya...

Azlan Hasan said...

sib baik gaji januari awal skit dari biasa..hehehe..

Regards,
-Strider-

meisnani said...

hahaha.. bulan ni bulan masalah bg sy.. haduiii =(

suha said...

suha suka BULAN tujuh! hehe bulan jugak kan??

nadia arrumaisha said...

masa sangat pantas kan.....

L said...

elaun xmsuk ag.. huu