Sunday, November 27, 2011

TERIMA KASIH

dilafaz dalam  5 suku kata
te-ri-ma-ka-sih
berapa kali anda ucap
terima kasih dalam sehari?
3 kali? 4 kali?
atau macam makan ubat
3 kali sehari, setiap kali selepas makan????
tapi perlukah di hitung
berapa banyak &
berapa kali kita ucap
terima kasih?
misalnya: "aku telah ucap terima kasih sebanyak 296880648900910101973249901083727181917 kali sejak menjadi penduduk bumi!" -  Jijah (bukan nama sebenar)
terima kasih kerana tidak merokok
terima kasih kerana sudi menderma
terima kasih sebab belanja makan
terima kasih kerana sudi baca

note: selain ucap terima kasih, jangan lupa untuk mengucap kalimah syahadah :)

12 comments:

anamizu said...

sedaya upaya akan ucapkan TERIMA KASIH pd sape yg buat baik :)
owhh dlm solat juga :)





luv,
cik ana

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup said...

terima kasih kena jadi sahabat cayob!

Ezad Skytech said...

terima kasih sebab singgah kat blog sy kak..hee :)

suha said...

nice entry. suha suka.

terima kasih! hee

aiyahassan said...

terima kasih atas info dan peringatan tu
kadang2 manusia alpa
tapi masih ada ruang perbaikikan..

Ct Mawa said...

terima kasih jugak

kamsahamida unnie *nk jugak selit korean language

Nong Andy said...

Terima kasih sebab buat n3 ni...

Shukri Mohd Ali said...

terima kasih Tuhan masih beri aku kesempatan untuk menyebut terima kasih.

JIJI YU said...

yg ego tinggi tu..susah nak ucap kan cikgu

Namee Roslan said...

sorry n terima kasih..bukan smua org murah untuk ucapkan.

Azlan Hasan said...

saya suka ucapkan terima kasih sebab dia dpt buat the receiving end happy..hehehe

Regards,
-Strider-

~SaL IjOu~ said...

jadikan ia habit..maka tidak lagi perlu kuantiti~ ^^