Tuesday, November 1, 2011

ORANG KAMPUNG

hari Jumaat ini akan pulang ke kampung
aku sudah pesan dengan abang
ambil aku guna lori
naik lori lagi best
lagi Adventure
berbanding kereta
perjalanan ke kampung +- 5 jam

hari Sabtunya pula
akan ke lapangan burung besi
sudah tentu menunggu kekasih hati
suami tercinta 
balik ke kampung setelah dua purnama di ibu kota
cuti ku cuma 3 hari
encik bob cuma 4 hari
kemudian terpisah lagi
olehh laut China Selatan

Rasanya seperti hendak membina
sebuah jambatan emas
dari SK.Kampung Selamat ini ke
Menara Standard Charted Jalan Sultan Ismail
apa ko ingat ko puteri gunung Kinabalu?


note: bunga-bunga cinta cewwwwwah terjiwang lah pulak

21 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

hikhik..

mcm2..

sy pun cuti kak.. ^__^

aimie amalina said...

hehehehe
akak
mimi selalu berangan
nak ada jambatan yg menghubungkan
sabah dgn semenanjung

bole balik kg ari2
hehehehe

demand gile
hehehee

seronoknye akak balik kg ye =]

Tukang Karut said...

tak boleh pindah ke KL ke?

Gen2Merah said...

kesian cikgu... kasih sayang jarak jauh..
ye lah, baik akak yang pindah ikut suami kalau suami x bole transfer sini.. ehee

JIJI YU said...

kemain kata2..

Rtp Farra Arisha said...

jika tidak mahu terpisah, maka sentiasalah mendekatkan diri kepadanya! ;) hehehe. have fun then :'D

Azlan Hasan said...

memang ade jambatan area situ kak..tapi sayangnya menuju ke pavilion jer..hehehe.

Regards,
-Strider-

adwafarahin said...

hamboi! jiwang hikhikhik

bobiedanbad said...

gen2: sudah minta transfer tapi permohonan gagal....kaciwa di hati usah di katalah hihihi,

org pindah guna kabel..saya tali rapiah pun x ada hihi

Anisa Hang Tuah said...

selamat bercuti kakak!

syaza syahhanna said...

macam familiar ja dengan nama SK.Kampung Selamat... >_<

Ekmi Rabat said...

Seronoknya nak balik kampung. semoga gembira bertemu suami dan selamat hari raya haji :)

Nong Andy said...

Puteri gunung kinabalu hehehe.. best gak berangan jadi puteri Gunung Kinabalu..

* out of topik: tu bunga melur ke? :)

delarocha said...

nanti lepaskan rindu tu puas puas ya

PenuliS said...

cantek gambo bunga.

Ezad Skytech said...

tak lama lagi je nak hari jumaat kan kak...selamat bercuti...(^^,)

bobiedanbad said...

nong: bunga pokok limau kasturi

atuk said...

Assalamualaikum Bobie

ambil gambar drp dlm lori ke...he he

Wassalam

Namee Roslan said...

hv a good day with ur love one ya kak. :) bercuti sepuasnya ok. sy dah bosan cuti. hehe

SoLy SoLicious said...

sy pun xsabar nak alik kg..eeheee

yen(toka ziizokukuto) said...

ingatkan ada gambar lori,,huhuh,,eksited ni kak :)