Wednesday, October 12, 2011

SUKA

straight to the point 
kita masuk ke topik cerita
kita ngobrol-ngobrol ringan sahaja

apasal suka?
sebab hati gembira
Arrrrgh menyampah.....
kenapa menyampah?
aku tak suka tengok kau suka
berterus terangnya

memang susah nak buat orang suka... 
tak semudah klik butang like dalam halaman muka buku (yang tidak di tahu berapa muka suratnya)
hari itu..
kita gembira tengok anime Kiteretsu
tapi ada hati yang terbakar...tak suka katanya

hari ini...
Kita gelak-gelak riang tengok Atashinchi
ada yang ringan tulang nak lempang muka kita...tak suka katanya

esok hari
kita bajet comel seperti Justin Bieber ada yang nak muntah hijau & seriau...tak suka katanya

payah?
hingga tak terdaya
melayan karenah,
tapi begitulah ragam manusia

note to myself: saya suka Kiteretsu & Atashinchi





14 comments:

iz said...

apapun, ila kita suka2, happy2..
sentiasa rasa tu akan berjangkit dekat org keliling.. =)

http://cintailmu89.blogspot.com/2011/10/wanita-sukar-menerima-perpisahan.html

IMANSHAH said...

saya pun happy sokmo

Namee Roslan said...

haha.penuh makna entry ni. by the way sy pun suka cartoon2 tu :D hagemaru tak suka. mengarut.

delarocha said...

susah nak puaskan hati semua orang.

Tukang Karut said...

aku suka shin chan... sekian...

budakijaupendek said...

suka doraemon. hehe ^^

teha said...

suke sailormoon.. hehe

syahirooAhmad said...

erkk. wat semua sebut suka2?

kalau cam tu aku pun nak gak..

"aku suke Tomato man.."

Azlan Hasan said...

saya minat doraemon..hehehe..tapi kiteretsu kadang2 tgk gak cuma tak selalu..hehe

Regards,
-Strider-

anamizu said...

adik cik ana suke
sgt dua2 kartun nih..
lawak je due2 cite nih :P



luv,
cik ana

kakngah said...

hahaha!! aku tgk td..
dia bengang bapak dia tak basuh tangan lepas keluar tandas..

eerr.. bapak dia berdengkur comel ah!

Cik Nurul said...

saye suke doremon & shin chan! weeeeeeeeeeeee :D

♥ p a a n i ♥ said...

saye pun suke atashinchi!!!

Gen2Merah said...

saya pun suka dengan kartun anime ni... tentang kekeluargaan.. suka duka si ibu mendidik anak2nya dan menguruskan keluarganya. banyak kisah pengajaran yang kita bole ambil.. ehe