Thursday, October 27, 2011

MENCURAH-CURAH

kadang-kadang 
ilham atau idea
datang kepada kita
secara mencurah-curah

kadang-kadang
juga kita  ketandusan idea
pendapat atau ilham
di saat-saat 
ilham atau idea itu di perlukan

tapi sangat menduka citakan
merobek hati
menusuk kalbu
bia perlakuan kita
ibarat mencurahkan air ke daun keladi

pada hari yang sepatutnya
mereka menzahirkan pendapat
atau hasil dapatan mereka,
apa yang mereka lakukan hanyalah
mereka-reka cerita 
apa kamu ingat cikgu ajar kamu reka cipta?

note 1001 satu jawapan dari mereka, senyum tak perlu kata apa-apa......


35 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

kdg2 idea kering..huhuuh..

aimie amalina said...

wallah
air yg derasssss lagiiii lajuuuu tuhhhh yang harus dlm kepala skrg ni
supaya mencanak2 idea keluo
hihihi

JIJI YU said...

haha...gambor slow shutter yang paling mencabar nak wat..ehehe..kena set timer baru ngam2..

PinKy MoMMa said...

bila datang time tak de idea nak mencurah curah..tu yg senyap jer tu huhuhu..

cantiknyer ciptaanNya ;)
Subhanallah..

Nong Andy said...

idea mencurah-curah bila kepala dah ready letak kat bantal-nak tidur...

Idea hilang & mati kutu bila dah duduk depan komputer nak update blog...

Ezad Skytech said...

heee...bila da takde idea tu..blog pun terbiar la kejap...hee...

cantiknya gambar ni...sungguh indah ciptaanNya...:)

bobiedanbad said...

nuyui: betul kadang2 idea boleh bersembunyi secara tiba-tiba hahahaha

bobiedanbad said...

aimie: sangat best bila punya idea yang mencuraah2

bobiedanbad said...

jiji: betul bro, sangat mencabar, ini percubaan pertama saya...

bobiedanbad said...

pinky: yup betul dear, senyap sepi menunggu idea tiba di ruang minda :)

bobiedanbad said...

Nong: hehehehe kita serupa

bobiedanbad said...

Ezad: tak pe terbiar seketika, jangan di biar terlalu lama.

Shukri Mohd Ali said...

rasa macam tengah hanyut kat air terjun tu...

bobiedanbad said...

shukri: hehehe jangan lemas ye...

::NureeN:: said...

nk g cini la.. bestnyerr tp kena ati2..
biasa la kan bila saat2 genting la idea kering

Faaein Talip Roy said...

perghh.. akak.. ni yang jeles ni.. air terjun kat mana ni? perghhh.. jelesnya tengok pic ini.. rasa nak mandi manda aje.. hahaha..

Tukang Karut said...

aku ada jual idea... mau?

Gen2Merah said...

bila idea dtg mencurah2, line internet plak slow bikin panas.. huhuhu.. last2 idea pergi macam tu saja...

tiefazatie said...

aah..btol2...btw..cantik picture nie!

Azlan Hasan said...

hehe..saya paling tak suka bile idea sampai time yang tak kena..hehehe

p/s: rekacipta ok laa kak..at lease akak tu yg ank murid akak creative..hahaha

Regards,
-Strider-

Namee Roslan said...

kalau duduk kt air terjun, mungkin idea tak kering :D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sungguh indah ciptaanNya..

BlueiceButterfly said...

~idea akan datang dan hilang tanpa kita sedari..(^_^)

bobiedanbad said...

nureen: tmpt ni best on da way nak ke cameroon

bobiedanbad said...

faaein: singgah air terjun ni masa nak pi cameron hari tu, tak tau plak nama dia hehehe

bobiedanbad said...

TK: berapa sekilo hahahaha

bobiedanbad said...

Gen2: memang bikin panas tau.

bobiedanbad said...

tiefazatie: tq

bobiedanbad said...

azlan:time tak kena? hehehehe kreatif lah sangat

bobiedanbad said...

Namee: mungkin hehehehe

bobiedanbad said...

lily: sememangnya kita tidak boleh menyangkal

bobiedanbad said...

blueice: betul!

syahirooAhmad said...

betul.. kadang2 idea tu datang secara spontan dlm pale.. tapi bila tiba waktunya... " ehh.. apa ey.." sambil ketul2 pala.. hehe..

SoLy SoLicious said...

idea spontan is the best actually

Mama Gee said...

cantiknyaa air terjun..kat mana tu?

ai kalau takde idea..just buat entry merapu or takyah updet blog langsung.