Monday, October 17, 2011

KELUHAN

bila hujan turun hampir setiap hari
mula ada yang mengeluh banyak kerja tak jadi

ada yang juga yang mula salahkan hujan
bila siaran astro tak keluar terpampang di kaca tv plasma
katanya tak dapat nak tengok sinetron or telenovela

ada juga yang salahkan hujan 
sebab tak dapat nak dating dengan aweks di taman bunga

kawan-kawan
jangan mengeluh
jangan marah-marah
syukuri nikmat yang ada

p/s: dah bertahun lamanya tak mandi hujan
 

16 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

tak baik mengeluh.

Niena Pengembara Ilahi said...

heheh..spatutnye salahkan astro sbb perkhidmatan xbagus.. tpi tu lah, ada manusia2 yg tak suka hadirnya hujan...

afzan said...

hujan kan best, tarik selimut dan tido. terbaek!

yen(toka ziizokukuto) said...

semuanya akan sedar bila nikmat ditarik atau pun melimpah,,,

JunAina said...

main hujan...bestnya tp dulu la masa kecik2 tp kekadang tu kalau time balik kerja tiba2 hujan kak aina teruskan juga merempit kerana dapat le main hujannnn....

kerana hujan bumi menghijau...bukan seprti sahara...

Tukang Karut said...

bila hujan, aku banyak kerja... aduyai...

Azlan Hasan said...

saya paling suka kalau main bola time hujan..hehehe..rasa sronok..nak buat sliding tackle pun tak sakit..hehehe

Regards,
-Strider-

PinKy MoMMa said...

suka sangatttt dengan hujan..rasa sangat tenang..bunyi air tu buat hati rasa sejuk ;)

Namee Roslan said...

hujan itu nikmat :D

Mama Gee said...

tak kisah hujan..suka hujan..cuma kalau hari2 hujan..tak keringlah baju gamaknya...

bestnyaa mandi hujan cam burung tuh!

Taufiq Tiramisu said...

aku tak tahu laaa. tapi aku suka hujan. org lain mungkin tak suka, tapi aku suka. sejuk, damai je. hehehe

New Entry : Jenis-Jenis Manusia Yang Tak Reti Bahasa

hani said...

saya pun sangat suka hujan. dan sya suka orang yang senyum bila hujan turun. :)

JIJI YU said...

camen nak ambik gambr gitu..cer gitau exif die sikit

anamizu said...

suke tgk hujan :)




luv,
cik ana

Shukri Mohd Ali said...

cool la itu burung!!!

aimie amalina said...

betol!
keluhan hanya mengundg penat
sebaliknya
berdoalah kan =]