Saturday, October 22, 2011

BUIH-BUIH SFERA II

buih-buih 
cuba nak terbang tinggi
tapi belum sempat ke langit biru
pop
pop
pop
pecah
lebih kurang begitu bunyinya 
seperti yang di dengar oleh telinga semut merah

buih-buih
cuba terbang lagi
bilang datang angin kencang
buih-buih pecah lagi

mari kawan-kawan
ajak adik-adik,
anak-anak
juga anak-anak jiran sebelah rumah
kita main buih-buih sfera
seronok rasanya
sama seperti melawat Disneyland di Amerika


 
note: kenapa kalau guna buih sabun pencuci pinggan tak jadi buih-buih ringan?

20 comments:

ikatankasihku said...

pop pop, k pop. hehehe

Anisa Hang Tuah said...

buih-buih cinta.

kakngah said...

kecik2 dulu, bila air buih yg dibeli dah habis.. gigih aku kocak serbuk pencuci mak aku.
hujung2, aku jugak yg kecewa sebab buih tak beterbangan..
:(

syahirooAhmad said...

hehehee.. niceee ~ suke la gaya bahasa hang...

ha ah kan. kalau guna sabun glo macam berat sikit...wat besar2 Pop~ pecah...

kalau nak best main yang belon tiup guna straw tu..bubuh swinggum depan dia. then tiup..~ nostalgia sewaktu kecik

yen(toka ziizokukuto) said...

hahahh,,,pakai shampoo pun boleh ni,,,hehehe

Tukang Karut said...

nak tanya boleh... gambar dalam blog ni ambil sendiri ke?

bobiedanbad said...

ikatankasihku: hehehehe ter k-pop lah pulak

bobiedanbad said...

Anisa Hang Tuah: buih2 cinta, mcm bunga2 cinta plak :)

bobiedanbad said...

kakngah : hehehe aku pelik kak ngah pasal apa tak terbang

bobiedanbad said...

syahirooAhmad: Nostalgia setiap insan yg pernah jadi budak2 hehehe

bobiedanbad said...

yen(toka ziizokukuto): shampoo pun tak brp nak menjadi :)

bobiedanbad said...

Tukang Karut: Ya, ambil sendiri, satu kepuasan bila yg di ambil menjadi dan boleh di kongsi.

dylla fadzil 小草莓 said...

ahaaa. lama tak main yg buih tiup tiup dulu dulu beli sebotol 20sen je. haha

Ezad Skytech said...

beli kat kedai je kalau nak main buih2 ni..buat sendiri tak jadi..hee~

cimOt said...

suke suke suke

Namee Roslan said...

sangat cantik. ni mesti snap dengan DSLR ni :)

aimie amalina said...

waaaaaaaaaaaaaaaa
dh lme x main bueh nii
hayooo
pntas je akak snpa dgn DSLR ye
buih2 dr sabun cuci pinggan tu x cukup ringan gamak nye kak
hehhee

syaza syahhanna said...

Aaaaaa.... belon sabun...
hari tu pergi padang besar tak ingat dunia pun.. umur dah berapa...
selamber je pergi beli botol Ultromen yang ada sabun tu... pastu siap tiup2 lagi dekat situ... T.T
btw, lawa gambar...
Bila la mampu ada dslr. *wondering*

Faaein Talip Roy said...

buih...buih sfera itu.. lama dah tak main...

Mama Gee said...

cantiklah gambar, guna dslr?