Monday, October 17, 2011

AMARAN

Amaran itu satu bentuk peringatan
sudah di beri amaran, tapi masih ada yang berdegil
Sudah di beri amaran memandu pada tahap yang di tetapkan
tapi amaran di pandang sebelah mata....
kalau dah jadi apa-apa nak kata apa?

Ibu sudah bagi amaran jangan keluar dengan jantan
buat suka-suka dan pi hu ha hu ha
kerna kau masih anak dara, tapi amaran ibu 
kau buat angin  lalu je
sudahnya "kenyang" perut kenyang air mata

Amaran
kita perlu ambil kisah dengan amaran
kalau suka ponteng kerja.
surat amaran akan ke meja...



p/s: pernah tak bagi amaran dengan sesiapa?

30 comments:

Ct Mawa said...

pena jew bg amaran..hehe

btw,,scary gila buaya 2..err

Kathy Tuah said...

errr..teringat buaya kat sungai belakang rumah ni..huhu..

nuyui a.k.a miss YUI said...

bg amara ea..

pd adik2 la kot..

nasihat aje..heheh..

Tukang Karut said...

erkkk...buaya... kim salam ye...

kakngah said...

walaupun dah tua..
kuat makan jugak lagi yer....





hai tako!

Namee Roslan said...

besarnyaaa :( takut..

Rtp Farra Arisha said...

it's big :(

Gen2Merah said...

saya dah bagi amaran kat kawan baik saya. Jangan suka bergurau2 lebih2... sebab bukan semua orang suka dengan gurauan kita..

Tapi dia degil, tak berubah2.. last2 dia kena penumbuk di mata gara2 seorang kawan yang tak puas hati.. kesian kan orang yang tak patuh arahan ni

JunAina said...

kak aina selalu bagi amaran kat anak2...hehehee...

Faaein Talip Roy said...

Tako itu sangat kejam..

amaran? pernah je bagi amaran.. tapi biasalah.. amaran itu kadang2 diendahkan..

Azham Vosovic said...

hehehe, gerunnya tgk buaya ni...

zati embong said...

pernah!tulis amaran guna pen merah lg,letak kat kereta org yg xde otak.parking seluas2 kawasan nk parking depan rumah jat gak.

Anisa Hang Tuah said...

erk.menakutkan.

QUEENPINK said...

huhu..takutnya dgn buaya nie..

YNA said...

eeeeeeee.. buaya :(

Ezad Skytech said...

tengok gambar boleh la..kalau tengok buaya betul2..tegak jugak la bulu roma ni..hee~

adwafarahin said...

oh buaya rupanya -____-"

namaakulynn said...

hahah. ingat apa lah tadi. serius gerun dgn tako nih. haha

syahirooAhmad said...

hahaha .. entri amaran ni sgt kene dgn pix tu.. :D

sehari seekor cukup ke?

bobiedanbad said...

ct Mawa: Amaran kat siapa

Kathy Tuah:wow seramnya hati2 dengan buaya

nuyui:betul, amaran bentuk nasihat, jangan bentuk ugutan

T.Karut: buaya kata Hai awak hahahaha

bobiedanbad said...

kak ngah: Tako kate, "hai akak" hehehe

Namee: super besar dan sangat menakutkan.

Farra: yup tooooo big dear

Gen2: harap2 dia berubah pas di tumbuk

bobiedanbad said...

JunAina: anak2 perlu di bg amaran supaya tak leka

Faeein: Tako ganas je, mmg sdh klu amaran x di peduli :(

Azham: mmg gerun dik, tengok live lh gerun.

zati: hehehe Amaran bertulis tu, lain kali bg amaran direct face to face

bobiedanbad said...

Anisa & Queen: sangat -sangat menakutkan dear...

YNA: "buaya dara" pun bahaya hehehe

Ezad: kalau dalam sangkar ble lg control rasa takut, tp klu tiba muncul depan mata mmg pengsan hihihi

bobiedanbad said...

adwafarahin: ye, mmg buaya :)

namaakulynn: Tako menggerunkan, tapi tako ni dh insaf kot :)

syahiroo: cukup kot, tako pun nak diet rasanya.

Saiazuan said...

besar siotttttttt :D

anamizu said...

perhh pnjg 17kaki + 800kg!
seriyes bahaye TAKO ni..

memang yg jns x fhm arahan,
byk terime balasan je =P






luv,
cik ana

Shukri Mohd Ali said...

pandai jugak buaya tu menaip.

zahidah seran said...

bagi amaran kat anak jee...=)

aimie amalina said...

errr
akak
iklan tu betol ke
cm takot je
huhuhuhu

amaran?
emmm...konpius
dh penh bg kot
kekeke

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup said...

huhuh di sandakan bah dia...heheh