Saturday, June 18, 2011

SIAPA KITA... SIAPA AKU

bila kita tidak menyukai sesuatu perbuatan yang di rasa kurang baik
kita mula menegur dengan harapan perbuatan itu dapat di ubah...
kepada yang lebih baik
Namun...
terkadang kita menegur dengan cara yang "kasar"
manusia sering membuat kesilapan
walaupun di kala hendak memperbetulkan
termasuklah aku...

Misalnya (hanya contoh)....
 "ko ni dah la body tak cantik! buruk pulak tu, ada hati nak pakai seksi2"

mungkin si penegur berniat biarlah insan yang di tegur itu berpakaian sopan..
Namun yang kurang sedap di dengar bila dia mengatakan body tak cantik! buruk pulak tu.
Dia mahluk ciptaanNya kenapa tergamak kita katakan buruk dan tak cantik....

Note to myself: aku juga antara yang selalu wat kesilapan...


No comments: