Saturday, March 5, 2011

BAHASA...

pernah aku kerja di sebuah kedai gambar. sampai sekarang juga masih aku  ingat satu customer ni. hari tu dia datang nak tangkap gambar ...aku tak tahu la hari apa bulan berapa... . tp dia datang dengan anak perempuan dia yg aku agak2 masih lagi dalam tingkatan 3. sikap pakcik customer ni "super baik" wa cakap lu. pas dia tangkap gambar aku show la dua pic dia kat monitor computer. suruh dia pilih. aku cukup berbudi bahasa.."pakcik sila la pilih pic yg mana satu, sebelum kita org print". dengan bahasa yg super kasar  & menengking dia cakap "siapa pakcik ko? bila masa aku jadi pakcik ko?
WTF....cisss. muka dah kedut seribu..kubur kata mai la sini tapi bahasa tak mencerminkan bangsa..bangsat...
muka aku ketat gila masa tu...nak jer aku bagi jari tengah kt dia...member aku yang ada kat situ ckp dengn customer tu..."jd ko nak pic yg mana satu"??? "member saya ni pn tak nak jd anak sedara ko"..anak dia yg aweks tu..aku tgk tertunduk malu dek perangi bapak dia. sebelum blah dari kedai tu anak dia sempat kata kat aku..."kak, maaf yer..."


No comments: